2021: Dynamický přechod společnosti Yamaha Motor Europe do éry EU5


2021: Dynamický přechod společnosti Yamaha Motor Europe do éry EU5

Rok 2021 bude pro společnost Yamaha Motor nesmírně zajímavý. Bude uvedeno několik nových klíčových modelů. Kromě příchodu nových motocyklů Hyper Naked a Sport Touring je další významnou novinkou zavedení předpisů EU5, které mění průmysl jednostopých motorových vozidel a nutí výrobce k zavádění inovací mnohem ekologičtějším způsobem.

Nové předpisy budou mít dopad na řadu motorů Yamaha – motory 125 ccm, CP2, CP3 a CP4 společnosti projdou modernizací, aby bylo dosaženo souladu s EU5 – a zároveň se plynule odkloní od některých historických modelů.

Yamaha Motor se drží mezi špičkou v tomto oboru jak z hlediska inovací, tak vzhledem k podílu na trhu. Cílem značky Yamaha je více než kdy jindy dosáhnout „KANDO“: poskytovat každému zákazníkovi pocit hlubokého uspokojení a vzrušení při jízdě na našich výrobcích, bez ohledu na typ stroje Yamaha, kterou vlastní, nebo úroveň zkušeností jezdce. Což bude pokračovat i nadále, jen podle ekologičtějších předpisů EU5.

Hyper Naked – Temná strana Japonska

Na dynamickou řadu Yamaha MT zapůsobily nové síly z temnoty. Kultovní modely MT-09 a MT-09 SP jsou pro rok 2021 zcela přepracovány; přinášejí motor o větším objemu, přepracovaný lehký podvozek a nový agresivní vzhled. A nejprodávanější model MT-07 je vylepšen o nový design a prémiovou výbavu. Stroj MT-125 je vybaven novým motorem vyhovujícím EU5 a stejně jako jeho sourozenci s větším objemem bude k dispozici v novém barevném provedení Storm Fluo, které posiluje DNA rodiny MT.

Zbytek naší řady Hyper Naked bude vylepšen na verzi EU5 do konce roku 2021.

Sport Touring – cesty života

Zcela nové modely TRACER 9 a TRACER 9 GT prošly pro rok 2021 radikálním vývojem – mají nový rám, nový motor a nový design kapotáže a jsou vybaveny nejmodernější elektronickou technologií všech dob – což z nich dělá jedny z nejzajímavějších a nejuniverzálnějších motocyklů v provozu.

Pro nový modelový rok bude mimořádně výkonný model TRACER 7 k dispozici ve dvou nových barvách. Redline je jasně červená povrchová úprava, která doplňuje sportovní charakter motocyklu s vysokým točivým momentem, zatímco Tech Kamo má khaki-šedý odstín, který působí silným a vyzrálým dojmem odrážejícím možnosti jízdy na dlouhé vzdálenosti.

Pro jezdce, kteří chtějí ještě víc, nabízí Yamaha TRACER 7 GT, který je plně vybaven pohodlným sedlem, štítem Touring, adaptérem USB, bočními kufry City vlevo i vpravo s držáky a sadou zámků, které poskytují vyšší pohodlí a praktičnost – ať už se rozhodnou vyrazit kamkoli.

Od roku 2001 si model FJR1300 vybralo více než 120 000 jezdců z celého světa. Tento legendární model Sport Touring dosáhl kultovního statusu u mnoha tisíců evropských jezdců oceňujících jedinečný zážitek z jízdy, který přináší silný motor s pohonem hřídelem a sportovní, ale pohodlný podvozek. Skutečnost, že si tento úžasný stroj vybralo mnoho policejních sborů v Evropě, je nejvyšším vyznamenáním pro jakýkoli motocykl. A zákazníci, kteří chtějí investovat do budoucího sběratelského předmětu, si stále mohou objednat jeden z posledních modelů Ultimate Edition – protože společnost Yamaha v roce 2021 výrobu modelu FJR1300 zastaví.

Sportovní dědictví – Faster Sons

Díky nadčasovému vzhledu ve spojení s moderní technologií a dynamickým výkonem patří modely Sport Heritage mezi nejmódnější motocykly. Model XSR700, nyní s novým motorem EU5 CP2, bude u prodejců Yamaha k dispozici od března 2021.

Zbytek naší řady Sport Heritage bude vylepšen na standard EU5 do konce roku 2021.

Adventure – Next Horizon

S více než 11 000 prodanými kusy v Evropě je model Ténéré 700 jedním z nejúspěšnějších nových modelů uvedených na trh v roce 2020. Za velmi krátkou dobu se etabloval jako špičkový expediční stroj střední velikosti, který kombinuje vynikající výkon s vysokým točivým momentem, agilní ovladatelností a skvělými vlastnostmi v terénu. Ténéré 700 Rally Edition vzdává hold hrdinům rallye Dakar na strojích Yamaha ikonickými barvami a dále tak posiluje legendární pověst tohoto modelu – a pro rok 2021 budou oba motocykly plně splňovat normu EU5. K dispozici u prodejců Yamaha od března 2021.

Po 10 úspěšných letech, během nichž vozil s neuvěřitelnou spolehlivostí a komfortem tisíce dobrodružných jezdců po celém světě, odchází model XT1200Z Super Ténéré z nabídky společnosti Yamaha. Zůstává po něm ale mnoho skvělých vzpomínek, které vydrží věčně.

Supersport – svět řady R

Yamaha se věnuje závodění více než kdy jindy. Naše týmy bojují o vítězství ve všech kategoriích. Poté, co jsme opět vyhráli mistrovství světa supersportů a získali 6 z prvních 10 míst v šampionátu, zůstává model R6 nadále neporazitelný. Pro rok 2021 je tento vítězný supersport určen pouze pro použití na uzavřených okruzích. Milovníci okruhů a soutěžící závodníci mají možnost zakoupit nehomologovaný standardní stroj R6, R6 RACE, za speciální cenu od svého prodejce Yamaha a proměnit jej ve svůj špičkový závodní motocykl.

Třída R je otevřená všem, kteří milují motocykly. Nejlepší způsob, jak vstoupit do tohoto vzrušujícího způsobu života, je model R125. Pro rok 2021 je tento lehký supersport také vybaven motorem EU5 jako kultovní model R1 a R1M.

Zbytek řady supersportů bude vylepšen na normu EU5 do konce roku 2021.

Strašák jménem EU5